Gamasutra: The Art & Business of Making Gamesspacer
View All     RSS
January 22, 2018
arrowPress Releases


If you enjoy reading this site, you might also want to check out these UBM Tech sites:


Press Releases
  Stratego: nu te spelen op iPad en Facebook
  Share on Twitter RSS
 
 
01/29/2013
 


[This unedited press release is made available courtesy of Gamasutra and its partnership with notable game PR-related resource GamesPress.]

AMSTERDAM – Jan. 29, 2013 – Fans van het klassieke bordspel Stratego kunnen laten zien hoe listig ze zijn op het online slagveld nu Keesing Games het spel op iPad en Facebook heeft gelanceerd. De officiële versie van het internationale bordspel van Royal Jumbo is ontwikkeld door Keesing Games en beschikbaar als gratis online spel, via Facebook, Stratego.com en partner websites, en te koop voor iPad.

Stratego is het tactische spel waarbij slimme generaals een leger leiden met behulp van een uitgebalanceerde strategie. Dit begint bij het opstellen van de troepen, en gaat verder met de aanval op het slagveld. Hierbij moeten spelers door vijandelijke linies breken om zo de vlag te veroveren en de overwinning te behalen. Strategen kunnen elkaar wereldwijd bestrijden en het spel cross-platform spelen. 

In deze modern versie van het klassieke Stratego zullen fans het volgende ontdekken:

  • Het bordspel…maar dan digitaal – Stratego was het bordspel bij uitstek voor vele generaties huiskamerstrategen. De digitale versie behoudt alle details die van het spel een klassieker maken, maar kan nu door strategieliefhebbers altijd en overal gespeeld worden.
  • Cross-Platform spelen voor wereldheerschappij– Ga de strijd aan met generaals van over de hele wereld met online multiplayer gameplay. De web- en iPad-versies van Stratego zijn multiplatform, dus een Sun Tzu achter een computer kan makkelijk Napoleon tijdens zijn treinrit uitdagen.
  •   Aanpassen – Beperkt de tijd hebben is niet langer een probleem: strategiefans kunnen tegenstanders uitdagen voor een volledig spel met 40 stukken of een blitzkrieg met 10 stukken. Daarnaast biedt Stratego de mogelijkheid om veel elementen aan te passen, zoals de avatars, spelstukken en bordachtergronden.
  • Verover de vlag – De enige manier waarop strijdkrachten kunnen winnen is door zich een weg door de vijandelijke linie banen om zo de vlag van de vijand te veroveren, onderwijl bommen, spionnen en de maarschalk van de tegenstander ontwijkend.
Stratego brengt het klassieke strategiespel naar het digitale tijdperk met verrijkte web- en mobiele versies” zegt Dennis Maas, commercial manager van Keesing Games. “Fans van het oorspronkelijke bordspel zullen hetzelfde spel ervaren waar ze van houden, maar nu met moderne elementen waar ze overal en altijd gebruik van kunnen maken.

Stratego is verkrijgbaar voor € 5.99 in de App Store op de iPad, of gratis te spelen op Facebook en Stratego.com.

Journalisten kunnen assets downloaden, waaronder een tutorial trailer en screenshots, door naar de Keesing Games GamesPress page te gaan.

Over Keesing Games

Met Amsterdam als thuisbasis is Keesing Games een leidende developer en publisher van skill- en strategie-gebaseerde mobiele, social en online spellen. In 2008 opgericht door een team van gepassioneerde game developers, creëert Keesing Games hoogwaardige spellen voor haar online spelplatforms, Zigiz.com en Bingo.nl, alsmede het recent gelanceerde Stratego.com, de online versie van het klassieke bordspel. Samen verwelkomen de spelplatforms meer dan 1 miljoen spelers wereldwijd per maand online en op mobiele apparaten, verdeeld over meer dan 30 spellen in 11 talen. Keesing Games is onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG), het grootste mediabedrijf in Nederland. Kijk voor meer informatie op http://www.keesinggames.com/.

Over Royal Jumbo

Royal Jumbo is een Nederlands bedrijf dat sinds 1853 speelgoed, spellen en puzzels ontwikkelt, produceert en verkoopt. Jumbo maakt onderdeel uit van de JUMBODISET-groep, een sterk Europees speelgoedbedrijf. Jumbo heeft haar hoofdkantoor in Nederland en dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België, en een exportbereik in meer dan 50 landen. De distributie in Amerika en Canada van het fysieke bordspel Stratego is gelicentieerd aan Spin Master. Jumbo heeft sterke digitale ambities. In 2011 bracht Jumbo een succesvolle serie spellen uit voor de iPad uit onder de naam iPawn.

# # #